Személyi kölcsön jövedelemigazolás, munkáltatói igazolás nélkül

2011. Már. 25.
Személyi kölcsön jövedelemigazolás, munkáltatói igazolás nélkül

A 2008-ban bekövetkezett gazdasági világválság óta folyamatosan szigorították a hitelek feltételeit. Ez a személyi kölcsönt is érintette. Elsősorban azért, mert a személyi hitel jövedelem alapú kölcsön, vagyis ez szolgáltatja a fedezetet a
pénzintézetek számára. Mivel a jövedelem általában a munka után jár, ezért fontos a munkáltatói igazolás is, amely által azt is bizonyítani tudja, hogy dolgozik. Munkáltatói igazolásra nyugdíjasok esetén nincs szükség, nekik elegendő az éves nyugdíjértesítő, illetve az utolsó kéthavi folyószámla kivonat. Vállakozók az APEH-től kérhetnek jövedelemigazolást.

A személyi hitel igénylésének feltételei:

 • A személyi hitelt 18 éven felül bárki igényelheti, 25 éves kor alatt azonban magasabb az elutasítási arány. A felső életkorhatár személyi hiteleknél 65 év.
 • Az igénylő cselekvőképes és devizabelföldi magánszemély lehet
 • Érvényes személyi igazolvány (lakcímkártya), adókártya.
 • Utolsó 2-3 havi közüzemi számla (telefon, víz, villany, gáz, fűtés, kábeltévé) + az befizetést igazoló csekk.
 • 30 napnál nem régebbi Munkáltatói igazolás, a hiteligénylés feltétele, hogy a munkaviszony minimum 6 hónapja fennálljon ugyanazon a helyen.
 • Bankszámlájának eredeti kivonatai az utolsó 2 hónapból.
 • Nyugdíjasok esetén éves nyugdíjértesítő, valamint az utolsó 2 havi nyugdíjszelvény.
 • Saját bankszámla.
 • A hiteligénylő sem aktív, sem passzív státuszban nem szerepelhet a KHR/BAR listán, ez minden esetben elutasítással jár együtt!
 • A személyi hitel összege az igazolt jövedelem 5-6szorosa, adóstárs bevonásával ez maximum a jövedelem 7-8szorosára növelhető.
 • Futamideje általában 7-8 év, ez pénzintézetenként változik.

Melyik a legkedvezőbb ajánlat?

Ahhoz, hogy megtalálja a legjobb személyi kölcsönt, össze kell hasonlítania a különböző ajánlatokat. Ezt a személyi kölcsön kalkulátor segítségével tudja megtenni. A kalkulátor úgy működik, mint egy számológép. Megadja a személyi hitelként felvenni kívánt összeg nagyságát, illetve meghatározza a futamidőt, a kalkulátor pedig kiszámolja Önnek a várható törlesztő összegét. Ennek segítségével a különböző törlesztő részleteket össze tudja hasonlítani, az alapján, hogy egy-egy ajánlat keretén belül mennyit tud spórolni.
Ezen felül személyi hitel igénylés előtt akár előzetes hitelminősítést is kérhet, amely által azt vizsgálják, hogy hitelképes-e, vagyis, hogy kaphat-e személyi kölcsönt.

Ne legyen gond többé a váratlan kiadás, találja meg a legolcsóbb törlesztő részletet! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!